Autor |
Wiadomość |
taka ja |
Wysłany: Wtorek 7:48:11, 03 Czerwiec 2008, Wtorek , 154 Temat postu: |
|
szpinak inaczej
swieze liscie szpinaku porwac na srednie kawalki
podsmazyc chwile na patelni
z odrobina oleju
i 1 zabkiem czosnku w calosci
posolic do smaku
zielono, latwo i pysznie |
|
|
Yacek_leo |
Wysłany: Piątek 23:41:09, 09 Listopad 2007, Piątek , 312 Temat postu: |
|
dzięki Tabo...
pozdrawiam... |
|
|
tabo |
Wysłany: Piątek 21:31:26, 09 Listopad 2007, Piątek , 312 Temat postu: |
|
soje to sie najprosciej pichci gotujac na miekko i jedzac po prostu tak po ugotowaniu z dodatkiem miso i siekanym smazonym seitanem
do tego duuuuuuzo swiezej zielonej salaty, a przed oczami morze, piasek, ognisko
i nieco nieba |
|
|
Yacek_leo |
Wysłany: Wtorek 0:01:44, 06 Listopad 2007, Wtorek , 309 Temat postu: |
|
Tabo...
wegetarian masz na myśli...
hmm...
polecam soję i soczewicę...
tylko jak to się pichci..
... |
|
|
tabo |
Wysłany: Poniedziałek 16:15:00, 05 Listopad 2007, Poniedziałek , 308 Temat postu: |
|
a lwie
a masz cos
dla tych co nie
jedza twarzy? |
|
|
Yacek_leo |
Wysłany: Niedziela 15:12:06, 04 Listopad 2007, Niedziela , 307 Temat postu: |
|
bacha5...dziękuję |
|
|
bacha5 |
Wysłany: Sobota 23:52:34, 03 Listopad 2007, Sobota , 306 Temat postu: |
|
Twoje przepisy są jakby gotowała moja babcia ... Są SUPER.. |
|
|
Yacek_leo |
Wysłany: Sobota 16:22:06, 03 Listopad 2007, Sobota , 306 Temat postu: |
|
Teraz przepis na żurek
SKŁADNIKI:
4 kiełbasy białe surowe
1/2 kg kiełbasy podwawelskiej,moze być zwyczajna
2 paczki żurku śląskiego(koniecznie śląskiego nie innego)
1 butelka zakwasu(można kupić w sklepie)
5 ząbkow czosnku,jedna średnia cebula,15-20 ziaren ziela angielskiego,
200 gram słoniny wędzonej,sol,pieprz,1 kostka rosołowa,4 grzybki suszone,3 łyżki stołowe majeranku,śmietana 18%,1 szklanka.
Białą kiełbase gotować w 5 litrach wrzątku,dodać wysmażoną na słoninie kiełbasę podwawelską pokrojoną w kostki razem z cebulą.Rozpuscić 2 paczki żurku,wlać do garnka,dodać 1 butelkę zakwasu(uwaga aby nie wykipiało)dodac resztę przypraw(grzybki suszone sparzyć wrzątkiem) ale jeszcze bez czosnku.Gotować 30 minut.Dodać roztarty czosnek i śmietanę.Podawać z osobno ugotowanymi ziemniakami i jajkiem na twardo.SMACZNEGO |
|
|
Yacek_leo |
Wysłany: Sobota 16:04:53, 03 Listopad 2007, Sobota , 306 Temat postu: |
|
Mureczko słoneczko, dla Ciebie zawsze...
nie ma sprawy...
cieplutko pozdrawiam... |
|
|
murka4 |
Wysłany: Sobota 12:30:24, 03 Listopad 2007, Sobota , 306 Temat postu: |
|
Yacku....dziiekujęęę..........czekam na inne przepisy |
|
|