|
Forum: depresja, smutek, leczenie, inne ... Forum: depresja, pomagamy sobie wzajemnie z poszanowaniem, czytamy i odpowiadamy, to nasza mala ostoja, tutaj mozemy pisac co nas boli, smuci, nie jestes juz sam... mamy czat depresja na www.czat.onet.pl on-line, zapraszam stefan=zaak_333 admin...
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yacek_leo
pisarz stopnia II 200 postow
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sobota 0:51:51, 03 Listopad 2007, Sobota , 306 Temat postu: Przepisy kulinarne Yacka_leo |
|
|
Na życzenie niektórych czatusiów z pokoju depresja,
podaję moj przepis na golonkę po bawarsku:
SKLADNIKI:
2 golonki duże,lub 4 małe(ok.2 kg.)
czosnek--- 5 ząbków
papryka słodka--jedna łyżka stołowa
papryka ostra,sól,pieprz (w zależnosci do indywidualnego smaku)
1 duża cebula
ziele angielskie 10-15 ziarenek
Lisc laurowy 4-6 sztuk
koncentrat pomidorowy--2 łyżki stołowe
piwo--1 szklanka
majeranek 2 łyzki stolowe
smalec 100 gram(pól kostki)..,
golonki obmyć,osuszyć,natrzeć czosnkiem i papryką..doprawić solą,pieprzem i paparyką ostrą...obsmarzyć na gorącym smalcu 3-6 minut,na intensywnym ogniu,zalać 3 szklankami wrzącej wody,dusić pod przykryciem przez 1 godzinę(na malym ogniu).Potem dodać resztę skladników,i dusić dalej przez 2 godziny pod przykryciem...można dolewać wodę najlepiej mineralną gazowaną....szybciej mięso kruszeje.
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
murka4
pisarz stopien III 400 postow
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 431
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 10 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sobota 12:30:24, 03 Listopad 2007, Sobota , 306 Temat postu: |
|
|
Yacku....dziiekujęęę..........czekam na inne przepisy
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yacek_leo
pisarz stopnia II 200 postow
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sobota 16:04:53, 03 Listopad 2007, Sobota , 306 Temat postu: |
|
|
Mureczko słoneczko, dla Ciebie zawsze...
nie ma sprawy...
cieplutko pozdrawiam...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yacek_leo
pisarz stopnia II 200 postow
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sobota 16:22:06, 03 Listopad 2007, Sobota , 306 Temat postu: |
|
|
Teraz przepis na żurek
SKŁADNIKI:
4 kiełbasy białe surowe
1/2 kg kiełbasy podwawelskiej,moze być zwyczajna
2 paczki żurku śląskiego(koniecznie śląskiego nie innego)
1 butelka zakwasu(można kupić w sklepie)
5 ząbkow czosnku,jedna średnia cebula,15-20 ziaren ziela angielskiego,
200 gram słoniny wędzonej,sol,pieprz,1 kostka rosołowa,4 grzybki suszone,3 łyżki stołowe majeranku,śmietana 18%,1 szklanka.
Białą kiełbase gotować w 5 litrach wrzątku,dodać wysmażoną na słoninie kiełbasę podwawelską pokrojoną w kostki razem z cebulą.Rozpuscić 2 paczki żurku,wlać do garnka,dodać 1 butelkę zakwasu(uwaga aby nie wykipiało)dodac resztę przypraw(grzybki suszone sparzyć wrzątkiem) ale jeszcze bez czosnku.Gotować 30 minut.Dodać roztarty czosnek i śmietanę.Podawać z osobno ugotowanymi ziemniakami i jajkiem na twardo.SMACZNEGO
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bacha5
pisarz powyzej 50 postow
Dołączył: 18 Sie 2007
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sobota 23:52:34, 03 Listopad 2007, Sobota , 306 Temat postu: |
|
|
Twoje przepisy są jakby gotowała moja babcia ... Są SUPER..
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yacek_leo
pisarz stopnia II 200 postow
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Niedziela 15:12:06, 04 Listopad 2007, Niedziela , 307 Temat postu: |
|
|
bacha5...dziękuję
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tabo
moderator naszego podforum
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 1215
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 44 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Poniedziałek 16:15:00, 05 Listopad 2007, Poniedziałek , 308 Temat postu: |
|
|
a lwie
a masz cos
dla tych co nie
jedza twarzy?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yacek_leo
pisarz stopnia II 200 postow
Dołączył: 16 Paź 2007
Posty: 201
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Wtorek 0:01:44, 06 Listopad 2007, Wtorek , 309 Temat postu: |
|
|
Tabo...
wegetarian masz na myśli...
hmm...
polecam soję i soczewicę...
tylko jak to się pichci..
...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tabo
moderator naszego podforum
Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 1215
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 44 razy Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Piątek 21:31:26, 09 Listopad 2007, Piątek , 312 Temat postu: |
|
|
soje to sie najprosciej pichci gotujac na miekko i jedzac po prostu tak po ugotowaniu z dodatkiem miso i siekanym smazonym seitanem
do tego duuuuuuzo swiezej zielonej salaty, a przed oczami morze, piasek, ognisko
i nieco nieba
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|